Меню

Информация за доставка

ДОСТАВКА

 

1. Продавачът доставя поръчаните онлайн стоки чрез куриерска фирма Еконт Експрес - на посочен от клиента адрес или до посочен от клиента офис на куриерската фирма, чрез собствен транспорт на посочен от клиента адрес (до входа на адреса или най-близкото място, където е възможно да се паркира) или в магазин от партньорската мрежа на JAR Computers.

2. Продавачът извършва доставката на стоките само на територията на Република България.

3. Продаваните стоки са съпроводени с необходимите документи и оригинална опаковка.

4. Поради усложнената епидемична обстановка - обичайното време за доставки на стоките ще бъде в рамките до 30 дни от датата на поръчката. Ако има забавяне след посочения срок, ще бъдете известени. Съжаляваме за неудобството!. Времето за доставка обикновено е:

“ Налични в централен склад ”, от 1 до 3 работни;

„ Налични във външен склад “  от 1 до 5 работни;

5. В страницата на Продавача се посочва очакван срок за доставка на конкретни стоки, който има приблизителен и ориентировъчен характер и който не отменя уговорения със сключване на договора от разстояние срок на доставка. Ако продуктът не може да бъде доставен, JarSandanski се задължава да информира за това клиента.

6. Доставката на поръчки, съдържащи стоки на стойност над 100 лв. (с ДДС) е безплатна за клиента, ако стоките не са в промоция или клиентът не ползва други намаления или отстъпки. Във всички случаи преди завършването на поръчката JarSandanski ще посочи на сайта стойността на допълнителните разходи, които клиентът трябва да заплати, ако има такива.

7. Доставката в магазин от партньорската мрежа на JarSandanski е безплатна, като доставката се изпълнява съгласно графика за доставки на Партньора.

8. Детайлите по отношение на сроковете за доставка на стоките са ориентировъчни и Продавачът не е обвързан с тях за извършването на доставката на конкретна дата. Клиентът няма право на каквото и да е обезщетение в случай на забавена доставка.

9. Доставките се извършват от понеделник до петък между 09.00 и 18.00 часа и събота между 09.00 и 13.00 часа, с изключение на празнични дни. Изключение може да има за населени места със специален график на обслужване.

10. При доставка с куриер на Еконт Експрес в деня на доставка клиентът получава SMS от куриера, че има пратка за получаване. Ако клиентът не бъде намерен на уречените ден и място и няма друго лице, което да приеме пратката вместо него, куриерът оставя стикер, че е посетил адреса и координати за връзка. Пратката се връща в офиса на куриера до поискване. Ако и на следващия ден клиентът не се свърже с Продавача или куриерската фирма, поръчката се счита анулирана.

11. Клиентът има възможност да отвори и прегледа съдържанието на пратката преди да плати на куриера.

12. JarSandanski или представител на куриерската фирма уведомяват клиента по телефона или имейл, ако се появят непредвидени обстоятелства, възпрепятстващи навременното изпълнение на доставката.

13. Всички стоки са застраховани до момента на получаване и пристигат с документи за гаранция, касова бележка (или фактура, ако има изискана такава) или гаранция и фактура електронен формат в акаунта Ви на jarsandanski.com. Ако продуктът има гаранция, издадена директно от производителя, ще я намерите в кутията на продукта или залепена от външната страна на кашона. При начин на плащане наложен платеж с пощенски паричен превод куриерската фирма издава разписка за пощенски превод, който е признат от закона документ заместващ касовата бележка.

14. Клиентът се съгласява, че удостоверяването за получената стока може да се извърши от лице, за което според обстоятелствата може да се направи извод, че ще предаде информацията на клиента - страна по договора.

15. Клиентът трябва да прегледа стоката в момента на доставката и предаването ѝ от Продавача или куриера и при констатирани несъответствия с поръчката, да уведоми за това Продавача незабавно.

16. Рискът от загуба или повреда на закупените стоки преминава върху клиента в момента, в който клиентът или посочено от него трето лице, различно от избраната от JarSandanski компания за куриерски услуги приеме стоките.
ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА СОБСТВЕНОСТТА

17. Собствеността на стоките се прехвърля с предаването им на клиента, след извършване на плащането от негова страна. Предаването на стоката ще се удостоверява с подписа на клиента на транспортния документ, предоставен от куриера.